9,7 milioane de români, plecați din țară din cauza incompetenței guvernanților de a genera soluții la lipsa locurilor de muncă!

PPEAcestea sunt principalele motive pentru care românii iau calea Europei și a lumii întregi, conform datelor comunicate de 70 de misiuni diplomatice ale României către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Din 9,7 milioane de români stabiliți în afara țării, 5,6 milioane se află în Diaspora iar diferența o constituie comunitățile istorice.

Practic, România trece printr-o situaţie incredibilă şi alarmantă. Este vorba despre un exod al cetăţenilor, majoritatea dintre ei calificaţi, care aleg să părăsească ţara, să trăiască şi să muncească în străinătate. Nu există român care să nu aibă o rudă, un prieten sau un vecin care a ales să renunţe la viaţa din România în speranţa de a găsi un trai mai decent în străinătate.
Îngrijorător este că cei care decid să părăsească ţara sunt medici, profesori, ingineri, asistente, mecanici, bone, zidari, fermieri sau alte persoane calificate care îşi pun experienţa sau educaţia în slujba unor state care poate îi respectă mai mult din punct de vedere uman şi financiar. Germania, Franţa, Italia, Spania, Norvegia, SUA sau alte asemenea state se bucură şi apreciază acum aportul adus de către conaţionalii noştri recunoscuţi ca fiind serioşi şi calificaţi în foarte multe domenii. Este adevărat că acest exod a fost generat într-un orizont relativ semnificativ de timp iar vina o poartă în special mediul politic pentru lipsa crasă de măsuri care să ne poziţioneze între ţările cu o calitate ridicată a vieţii în Europa şi în lume, şi nu la coada clasamentelor.
Dacă până în acest moment Guvernul PSD-ALDE nu a fost preocupat să îi ţină pe români în ţară și să îi determine pe cei plecați să se întoarcă, de acum încolo este obligatoriu să existe această preocupare. Investițiile în sistemul de sănătate, în cel de educație, în infrastructură, un accent mai mare pe mediul economic, generator de locuri de muncă, încurajarea absorbției fondurilor europene pentru dezvoltarea diferitelor sectoare, ar fi câteva soluții care, în mod cert, ar crește calitatea vieții românilor. Cetățenii au nevoie de stabilitate financiară, de locuri de muncă bine plătite, de respect din partea statului ceea ce, din păcate, sub Guvernarea PSD-ALDE nu pot găsi la ei acasă.
Doamnă premier, Viorica Dăncilă, domnilor guvernanți, treziţi-vă! Altfel, veţi rămâne singuri într-o ţară pustiită şi secătuită!