Accesul la medicamentele noi este considerat un lux pentru românii „îmbolnăviți” de guvernarea PSD-ALDE!

PPEAstăzi, la nivel european, speranța de viață este cu 30 de ani mai mare comparativ cu cea de acum un secol, iar acest lucru este datorat investițiilor în cercetarea din medicină.

Din păcate, guvernarea PSD-ALDE alege să subfinanțeze sectorul sănătății și cercetării. Drept urmare, românii sunt printre ultimii europeni care au acces la medicamente noi.

Impactul cercetării în medicină se traduce prin vieți salvate. Guvernanții români sunt incapabili să prețuiască viața românilor prin facilitarea accesului la medicamente noi. În vestul Europei, pacienții au acces la un medicament inovator la mai puțin de 4 luni de când acesta a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului, în timp ce în România durează mai bine de 3 ani această procedură.

Guvernanții PSD-ALDE refuză accesul românilor la medicamente noi, inovatoare care le-ar putea salva viața. Bugetul alocat medicamentelor din România nu acoperă nici măcar nevoile actuale de tratament ale pacienților români, așa că accesul la tratamente de ultimă generație ajunge în plan secundar. Am adresat o întrebare Comisiei Europene, în baza procedurilor parlamentare de care dispun, în care am solicitat să îmi transmită instrumentele de care dispune astfel încât și românii să aibă acces facil și rapid la medicamentele inovatoare disponibile în Europa. Vă voi reda răspunsul Comisiei de îndată ce îl voi primi.