Acordul de asociere cu Moldova, un efort comun european şi nicidecum meritele guvernului Ponta, aşa cum au încercat să acrediteze o parte din europarlamentarii PSD!

Semnarea Acordului de Asociere cu UE confirmă faptul că drumul Republicii Moldova este în direcția europeană și recunoaște astfel apartenența sa la valorile Uniunii Europene.

La alegerile parlamentare din noiembrie, cetățenii moldoveni au avut şansa de a demonstra că opțiunile lor sunt pro-europene. Subliniez că pe cealaltă parte, este efortul comun al tuturor statelor membre și nicidecum meritele guvernului Ponta, aşa cum afirmau o parte din europarlamentarii PSD.

Moldova trebuie să continue traseul european, iar semnalele în această direcție se fac deja simțite. Europa are mecanismele necesare ce pot garanta creșterea economică, modernizarea sectoarelor deficitare, sau valorificarea potențialului specific de dezvoltare pe care aceasta îl deține. Concret, introducerea unor preferințe comerciale autonome pentru Moldova, vor înlesni și încuraja schimburile de produse agricole cu UE. Prin eliminarea taxelor vamale şi a vizelor  vor apărea noi oportunități de dezvoltare pentru agricultorii moldoveni, produsele lor vor fi mai accesibile pe piețele europene vecine.