Aderarea României la spațiul Schengen, obiectiv prioritar al echipei de europarlamentari PNL în noul mandat!

PPEPrin acțiunile de slăbire a independenței justiției, guvernul PSD-ALDE nu doar că anulează toate progresele de consolidare a justiției, ci pune piedici majore în aderarea României la spațiul Schengen. Frontierele României îndeplinesc toate condiţiile tehnice asumate, lucru recunoscut de toţi responsabilii de resort, fiind în acelaşi timp un furnizor de securitate şi stabilitate, atât pentru regiune, cât şi pentru întreaga Uniune. Cu toate acestea, ne este refuzat accesul în spațiul Schengen din cauza problemelor majore legate de corupție și statul de drept.

Prețul fiecărei zi de întârziere a integrării în spațiul Schengen este plătit de fiecare român în parte, atunci când cumpără diverse produse, nu de către guvernul PSD-ALDE. Cozile interminabile de la vamă le cauzează transportatorilor pierderi materiale uriașe, care sunt achitate din banii românilor. Pentru PNL, aderarea la Zona Euro și la Spațiul Schengen sunt obiective fundamentale în următorul mandat al Parlamentului European. Noi, europarlamentarii PNL vom acționa pentru o mai mare integrare a României în Uniunea Europeană. PNL dorește ca România să participe la toți viitorii pași de integrare europeană și va depune toate eforturile pentru ca România să fie parte a tuturor mecanismelor europene.

Aderarea la Spațiul Schengen este obiectivul principal al PNL pentru România în mandatul 2019- 2024. În următoarea perioadă, noi, europarlamentarii Partidului Național Liberal vom transforma chestiunea aderării României la Spațiul Schengen într-o prioritate zero. Vom folosi forurile Parlamentului European pentru a genera dezbateri concrete și oneste despre avantajele aderării României la Spațiul Schengen, atât pentru țara noastră cât și pentru restul Uniunii Europene. România este Uniunea Europeană, iar Uniunea Europeană este România, iar sub acest aspect, România trebuie să se bucure de avantajele aderării la spațiul Schengen!