Agricultura digitală este viitorul, iar în Africa de Sud, acest lucru este evident!

PPEÎn cadrul vizitei de la Universitatea Stellenbosch din Africa de Sud, am avut o reuniune cu experții RFID, principalii furnizori de soluții de integrare a sistemelor din această regiune. Aceștia sunt specializați în piața agricolă, dar nu se limitează doar aici. Pentru acest domeniu, se oferă soluții pentru a reduce costul forței de muncă și pentru a crește eficiența și precizia, prin utilizarea tehnologiei de identificare a frecvențelor radio (RFID).

RFID oferă soluții pentru industria de vânat, sectorul ovinelor și lactate. Produsele sunt instalate de ingineri RFID calificați. Această tehnologie permite înregistrarea și cântărirea automatizată a oilor, mai mult de 500 de animale pe oră putând fi procesate. În ceea ce privește lactatele, experții RFID pun la dispoziție o aplicație de colectare a datelor privind producția de lapte per vacă. Prin colectarea acestor date, se poate gestiona eficient producția de lapte.

Inovarea în sectorul agricol reprezintă un pas important pentru o agricultură performantă. Una dintre metodele sigure pentru satisfacerea cererii în creștere de alimente constă în introducerea de noi tehnologii în agricultură, cum este RFID. Uniunea Europeană pune la dispoziție o serie de fonduri destinate agriculturii inteligente și tehnologiilor inovative din acest sector. Agricultura digitală este viitorul, iar România trebuie să țină pasul cu noile tehnologii!