Alerta eronată transmisă de autoritățile italiene cu privire la brânza românească

Brânza românească a fost etichetată, printr-o alertă europeană emisă de către autoritățile italiene, că ar fi suspectă de bacteria E-coli, lucru care afectează grav exporturile pe care România le efectuează în UE cu produsele lactate. Aceste acuzații îndreptate spre producătorii români ar avea ca țintă eliminarea produselor românești din brânză. Statul italian a emis o alertă alimentară la nivel european pentru brânza de oaie, ceea ce a afectat exporturile de produse lactate. Ulterior, italienii au recunoscut că nu este vorba de brânza de oaie și că au emis această avertizare care îi afectează direct pe fermierii români din cauza lipsei unui buletin final de analize.

Alerta eronată transmisă de autoritățile italiene poate determina falimentul unor fermieri români și pătarea imaginii unor produse de tradiție din țara noastră.

Ce instrumente are la îndemână Comisia pentru a veni în ajutorul fermierilor direct afectați, dar și pentru a preîntâmpina o viitoare situație similară?