Apărarea valorilor europene trebuie să reprezinte o prioritate pentru toți românii, atât cei din țară cât și din Diaspora!

PPEAlături de colegii mei, europarlamentarii Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan, Mircea Hava, Dan Motreanu și Marian-Jean Marinescu, am participat astăzi la o întâlnire cu un grup de români din Diaspora, care au fost invitați la Bruxelles în cadrul programului pus la dispoziție de Parlamentul European.

Situația Diasporei românești este extrem de delicată.
Din 9,7 milioane de români stabiliți în afara țării, 5,6 milioane se află în Diaspora iar diferența o constituie comunitățile istorice.
Practic, România a trecut printr-un exod al cetăţenilor, majoritatea dintre ei calificaţi, care au ales să părăsească ţara, să trăiască şi să muncească în străinătate. Nu există român care să nu aibă o rudă, un prieten sau un vecin care a renunţat la viaţa din România în speranţa de a găsi un trai mai decent în străinătate.
Dacă până în acest moment Guvernul PSD nu a fost preocupat să îi ţină pe români în ţară și să îi determine pe cei plecați să se întoarcă, PNL alături de președintele Klaus Iohannis au această preocupare. Investițiile în sistemul de sănătate, în cel de educație, în infrastructură, un accent mai mare pe mediul economic, generator de locuri de muncă, încurajarea absorbției fondurilor europene pentru dezvoltarea diferitelor sectoare, sunt câteva soluții care, în mod cert, vor crește calitatea vieții românilor. Cetățenii au nevoie de stabilitate financiară, de locuri de muncă bine plătite, de respect din partea statului ceea ce, din păcate, sub Guvernarea PSD nu le-au putut găsi la ei acasă.