Asociația consumatorilor — InfoCons din România a creat o aplicație de mobil prin care pot fi verificate de către consumatori detalii referitoare la produsele achiziționate printr-o simplă scanare a codului de bare. Este vorba despre produse alimentare, cosmetice, de curățenie, produse electronice și electrocasnice.

Consumatorii pot cumpăra produsele dorite din magazinele clasice sau magazinele online, dar trebuie să fie atenți la ofertele prezentate și, mai ales, trebuie să cunoască calitățile produselor generate de conținut și caracteristicile tehnice. Aceasta este premisa de la care InfoCons a pornit acest proiect.

Până în acest moment, baza de date a aplicației conține aproximativ 30 000 de produse, fiind oferită consumatorilor posibilitatea de a comunica cu InfoCons prin intermediul aplicației și de a-i ajuta să actualizeze baza de date cu produse noi.

Având în vedere beneficiile unui astfel de instrument pentru consumatori, are în vedere Comisia Europeană crearea unei aplicații similare la nivelul Uniunii Europene?