Banca Europeană de Investiții, principalul furnizor de finanțare în domeniul climatic!

PPEÎn cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regională din Parlamentul European, are loc un schimb de opinii cu doamna Lilyana Pavlova, vicepreședintă a Băncii Europene de Investiții.

Younous Omarjee, președintele Comisiei REGI, a transmis faptul că: „BEI este o instituție deosebit de importantă pentru comisia noastră și pentru Parlament. BEI este instituție de finanțare pe termen lung a Uniunii, oferind finanțare și servicii de consiliere care contribuie la atingerea obiectivelor UE, precum generarea de activitate economică, promovarea coeziunii, crearea locurilor de muncă. Activitatea BEI se concentrează pe două aspecte: coeziune economică și socială în UE, dar și lupta împotriva schimbărilor climatice.”

Lilyana Pavlova, vicepreședintă a Băncii Europene de Investiții, a transmis următoarele mesaje: „Mă bucur că mă aflu aici să reprezint Banca Europeană de Investiții. BEI include și Fondul European de Investiții. Grupul BEI este cea mai mare instituție financiară care acordă împrumuturi în bloc. În 6 decenii, am investit peste 1,3 trilioane de euro în 160 de țări. BEI este principalul furnizor de finanțare în domeniul climatic. Acordăm împrumuturi pentru coeziune. În fiecare an, finanțarea noastră vizează politica de coeziune.
Calitatea-prin participarea BEI, clienții beneficiază nu doar de un sprijin financiar consistent, ci și de expertiza noastră tehnică. Fiecare proiect beneficiază de consiliere.
Impactul și caracterul additional- analizăm îndeaproape felul în care împrumuturile noastre generează creștere economică. După părerea noastră, BEI este o instituție deosebit de importantă pentru că facem ca banii să lucreză.
BEI a dus la bun sfârșit inițiative noi precum Planul Juncker pentru a ajuta investițiile europene. Astăzi, vedem care a fost impactul impresionant. Am reușit să generăm aproape 460 de miliarde de euro suplimentare în Europa. Până în 2022, investițiile noastre vor crește PIB-ul cu 1,8%.”