Beneficiile apartenenţei României la Uniunea Europeană sunt incontestabile!

PPEUniunea Europeană a asigurat pace şi prosperitate, consacrându-se drept una dintre cele mai puternice structuri economice și politice din lume, lucru care demonstrează că nu există o alternativă la proiectul european.

Dincolo de principiile şi valorile europene care clădesc şi consolidează orice democraţie, să nu uităm sprijinul financiar primit de România din parte UE. România a beneficiat de 54,43 miliarde de euro de la Comisia Europeană și a contribuit la bugetul Uniunii Europene cu 18,91 miliarde de euro, în perioada 1 ianuarie 2007 – 30 noiembrie 2019. Astfel, în cei 13 ani de apartenență la Uniunea Europeană, România are un sold pozitiv de 35,52 miliarde de euro, fonduri europene primite de țara noastră peste banii cu care am contribuit noi la bugetul UE.

Iată, deci, că România a beneficiat de peste 35 de miliarde de Euro. Uniunea Europeană este singura structură care a generat și generează beneficii incomensurabile pentru România și celelalte state membre. Iar cetățenii români conștientizează beneficiile apartenenței la UE și susțin proiectul european!