Bicicliștii și pietonii români, cei mai expuși accidentelor rutiere din toată Europa

România este pe primul loc în Uniunea Europeană și în ceea ce privește numărul bicicliştilor care au decedat în accidente rutiere raportat la totalul populaţiei, cu 10 decese la un milion de locuitori în anul 2017. Datele Eurostat mai arată că rata de decese în rândul pietonilor în cazul accidentelor rutiere este cea mai mare în România (37 de decese la un milion de locuitori), iar cea mai scăzută în Danemarca (trei decese la un milion de locuitori).

Din păcate, România este pe primul loc la nivelul UE atât în ceea ce privește bicicliștii care au decedat în accidente rutiere, cât și numărul oamenilor care mor în accidente rutiere. În România, în anul 2017, au fost înregistrate 1 951 de decese în accidente rutiere, dintre care 812 au fost decese înregistrate în rândul pasagerilor autoturismelor, 733 au fost decese înregistrate în rândul pietonilor şi 191 au fost decese înregistrate în rândul bicicliştilor. Față de țările dezvoltate ale Uniunii Europene, România înregistrează cifre îngrijorătoare.

Care sunt recomandările Comisiei pentru autoritățile române în ceea ce privește evitarea accidentelor rutiere în rândul bicicliștilor și al cetățenilor, în general?