M-am născut în comuna Românaşi, judeţul Sălaj, într-o familie modestă, cu credinţă în Dumnezeu şi respect faţă de oameni. Educaţia primită în ˝cei şapte ani de acasă˝ , profund marcată de valorile creştine, mă călăuzeşte zi de zi în activitatea mea profesională şi personală.
Copilăria mi-am petrecut-o în satul natal, alături de fraţii şi părinţii mei. Cursurile gimnaziale şi liceale le-am urmat în Sălaj, pentru ca mai apoi, studiile universitare să le urmez în instituţii clujene de prestigiu. Sunt absolvent al Facultăţii de Zootehnie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, al Facultăţii de Drept, Universitatea Babeş- Bolyai şi doctor în Filosofie al aceleiaşi Universităţi. Tot ceea ce am învăţat de la distinşii mei profesori încerc să transmit astăzi, mai departe, din poziţia de lector universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
Cariera profesională mi-am conturat-o pe aceste două paliere profesionale: activitatea didactică şi juridică. Studiile juridice s-au concretizat prin admiterea în Baroul Cluj şi, mai apoi, în Uniunea Naţională a Notarilor Publici. Activitatea de practician în domeniul juridic a reprezentat un sprijin real în cei 8 ani de activitate parlamentară.
Activitatea mea de zi cu zi este ghidată după un set de principii clare: iniţiativă, perseverenţă, onestitate, disciplină, responsabilitate, ordine şi coordonare. Sunt omul faptelor şi mai puţin al vorbelor, de aceea preţuiesc şi am lângă mine oameni care au respect faţă de aceste lucruri.
În politică m-am implicat mai întâi în calitate de consilier în Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, în iunie 2004, după care am devenit deputat în Parlamentul României, unde am deţinut pe rând funcţii de răspundere foarte importante: Preşedinte al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi; Preşedinte al Comisiei Comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României; Preşedinte al Comisiei Speciale comună pentru dezbaterea în fond, în procedură de urgenţă a Codului Penal, a Codului de procedură penală, a Codului civil şi a Codului de procedură civilă.
Toate aceste funcţii au însemnat o răspundere imensă dar pot spune că le-am îndeplinit cu maximă responsabilitate. Sunt mândru că procesul de reformare şi modernizare a sistemului juridic din România a pornit sub directa mea coordonare. Adoptarea celor patru Coduri juridice (Codul Civil, Codul Penal, Codul de Procedură Penală şi Codul de procedură Civilă) reprezintă, în mod indiscutabil, un progres real pentru România.