Bunăstarea animalelor necesită alocări financiare europene substanțiale pentru a crea condiții mai sigure de creștere a animalelor!

PPEZilele acestea, am avut o întâlnire la Parlamentul European cu doamna Loubna Ouriaghli, reprezentantă a companiei farmaceutice americane Merck, care produce medicamente de uz uman, dar și pentru animale de companie și de consum. De asemenea, compania produce vaccinuri, dar realizează și programe pentru o mai bună nutriție și igienă pentru prevenirea bolilor la animale. Am abordat problema eficienței vaccinurilor ridicată de mai mulți fermieri. În viitor, va există o tendință de a limita vaccinarea, dar atât timp cât e demonstrat că vaccinul nu lasă urme în produse alimentare animale.

O altă problemă pe care am discutat-o este referitoare la prețul ridicat al vaccinurilor, motiv pentru care fermierii nu își permit să folosească anumite vaccinuri sau au acces doar la cele mai ieftine. Compania face eforturi ca fermierii să aibă acces la produse care să asigure buna sănătate a animalelor.

Cu privire la viitorul Politicii Agricole Comune, reprezentanta companiei a insistat pentru introducerea bunăstării animalelor în cadrul schemelor ecologice din pilonul I. Există anumite temeri să fie redeschisă discuția pe bunăstarea animalelor și să fie exclusă din cadrul schemelor ecologice. Componenta de bunăstare implică finanțări subtanțiale pentru a crea condiții mai bune și mai sigure pentru creșterea animalelor. Am asigurat-o pe doamna Loubna Ouriaghli de toată implicarea mea în Parlamentul European astfel încât bunăstarea animalelor să beneficieze de o alocare bugetară corespunzătoare.