Cantități ridicate de aditivi alimentari în anumite produse de tip crenvurști

Asociația pentru Protecția Consumatorilor, Infocons, a demarat un studiu care viza analiza evoluției produselor de tip crenvurști în perioada 2009-2017. Rezultatele acestei cercetări au indicat un conținut mai mare de E-uri, constatându-se o creștere de la media de 5 E-uri per produs în 2009, la 6 E-uri per produs în 2015, iar în cadrul studiului din anul curent a fost semnalată o medie de 7 E-uri.

De asemenea, această analiză comparativă a subliniat faptul că în anul 2017 a fost identificat cel mai mare număr de E-uri dintr-un produs din această categorie, și anume 12 E-uri într-un anumit produs de tip crenvurști. Nu în ultimul rând, a fost semnalată o creștere a conținutului de sare și de grăsimi. Pe termen lung, prezența acestor substanțe chimice și aditivi alimentari crește riscul apariției unor afecțiuni medicale, în cazul unui consum constant.

Ce instrumente are Comisia la îndemână în vederea stabilirii unui nivel maxim acceptabil de E-uri în conținutul produselor alimentare de tip crenvurști în vederea asigurării unui nivel înalt de siguranță alimentară?