Carnea artificială pe piața internațională

Recent, Singapore a autorizat producerea și comercializarea cărnii artificiale, care nu provine din sacrificarea animalelor. Întreg procesul de producție are loc în laborator. Produsul va fi, pentru început, folosit pentru preparate fast-food. Compania a spus că avizul este un mare progres pentru industria alimentară mondială şi că speră ca alte ţări să urmeze.

Având în vedere acest semnal dat pe piața internațională și problemele cu care UE se confruntă în unele state membre în ceea ce privește mezelurile care conțin un procent nesemnificativ de carne, se impune luarea unor măsuri stricte de către instituțiile europene. Dincolo de tot ceea ce înseamnă etichetarea transparentă a produselor, trebuie găsite mecanisme eficiente pentru a interzice în mod expres folosirea denumirii „mezeluri” dacă aceste produse nu conțin o proporție semnificativă de materie primă de origine animală.

Care este poziția Comisiei cu privire la producerea cărnii artificiale și care sunt instrumentele care pot fi utilizate pentru a asigura siguranța alimentară, dar și transparență pentru consumatori?