Cercetarea în domeniul medicinei veterinare

Fondurile alocate medicinei veterinare și cercetării din acest domeniu sunt de la an la an tot mai mici. Există puține centre de cercetare în acest domeniu și din ce în ce mai puțini cercetători.

Chiar dacă există tineri interesați de acest domeniu și care înțeleg nevoia constantă de dezvoltare și inovare a acestui sector, din păcate, aceștia nu au spațiul corespunzător să își desfășoare activitatea și nici ajutorul financiar necesar.

Cercetarea în acest domeniu este una extrem de importantă. Tematica ar trebui să fie extrem de largă pentru că medicina veterinară încă se confruntă cu lipsuri.

Cercetarea din România a fost blocată și ea nu se poate ridica la nivelul altor centre din Uniunea Europeană, fără un sprijin acordat. De asemenea, este cunoscut faptul că cercetarea este importantă și toți actorii implicați recunosc nevoia stringentă de a relansa cercetarea în domeniul medicinei veterinare în România, pentru a putea lupta împotriva dăunătorilor.

Ce instrumente are Comisia la îndemână pentru a veni în sprijinul cercetării în domeniul medicinei veterinare, atât în România, cât și în alte state membre?