Coaliția PSD-ALDE, guvernul erorii, ororii și incompetenței absolute!

PPEGuvernul Dăncilă insistă în ignoranța caracteristică, acuzând Tribunalul Uniunii Europene că „a săvârşit o eroare” când a decis că România trebuie să suporte „amenzi” de 80 de milioane Euro, bani cheltuiți incorect de către guvernanți din fondurile europene pentru agricultură și dezvoltare rurală. Singura eroare a istoriei recente este însăși guvernarea PSD-ALDE, cea mai nocivă coaliție de la revoluție încoace.

În urma unui audit, Comisia Europeană a transmis către APIA în anul 2017 o scrisoare oficială în care solicită aplicarea regulilor privind disciplina financiară în concordanță cu prevederile regulamentelor europene și a cerut instituției române să facă corecțiile necesare în declarațiile de cheltuieli, tocmai pentru a nu trebui să se aplice corecțiile financiare. Pe fondul lipsei de acțiune a guvernanților, în iunie 2018, Comisia Europeană a exclus de la finanțare o serie de cheltuieli efectuate în cadrul Fondului european de garantare agricolă și a Fondului european agricol pentru dezvoltare rurală, aplicând corecții de aproape 80 de milioane de euro.

Guvernul României putea să amâne decizia sau să obțină o diminuare a sumelor de plată prin acțiunea de contestare. Însă, din nou, guvernanții ne servesc o doză de incompetență crasă prin nerespectarea termenului limită de depunere a contestației. Așadar, România a pierdut la Curtea de Justiție a UE procesul cu Comisia Europeană din cauză că a contestat prea târziu la instanța europeană decizia pronunțată inițial de Comisie în iunie 2018. Acum, guvernul Dăncilă, prin agentul guvernamental la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, atacă decizia Tribunalului cu apel, insistând că este vorba de eroarea Tribunalului UE.
Stimați guvernanți, prostia, rea-voința si indolența se plătesc în Uniunea Europeană! Incompetența și acțiunile care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii nu se tolerează și nu trec neobservate. Încă o dată, actele guvernaților nu fac altceva decât să plaseze România încă o dată la coada Uniunii Europene, fiind arătată cu degetul din cauza indolenței guvernanților!