Comisia Europeană susține accesul gratuit la Wi-Fi în spatiile publice din Europa!

PPE619 localități din România au câștigat vouchere în valoare de 15.000 de euro fiecare în cadrul competiției #WiFi4EU!

Toți cetățenii europeni trebuie să facă parte din uniunea inovării, iar pentru ca acest lucru să se concretizeze, Comisia Europeană a lansat inițiativa WiFi4EU prin care se pot finanța proiectele ce permit accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, pietele si cladirile publice, bibliotecile, muzeele și centrele de sănătate, peste tot în Europa.

Prima serie WiFi4EU, care a avut loc în noiembrie 2018, a avut succes enorm, cu peste 13.000 de municipalități înregistrate și 2.800 de bonuri acordate. În cadrul celei de-a doua runde din aprilie 2019 au fost depuse peste 10.000 de candidaturi pentru 3.400 de vouchere. 98 % dintre aceste vouchere au fost date în primele 60 de secunde de la lansarea apelului.

Inițiativa WiFi4EU are un impact concret asupra municipalităților din întreaga Europă, întrucât promovează accesul gratuit la Wi-Fi în spațiile publice. Prin programul #WiFi4EU, cetățenii europeni și turiștii se pot bucura de acces gratuit la internet în spații publice peste tot în UE!