Comisia Europeană trebuie să coboare din turnul de fildeș al cifrelor reci și să se ancoreze în realitățile mocirloase ale sectorului cărnii!

PPEÎn cadrul ședinței Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, al cărei vicepreședinte sunt, a avut loc o dezbatere extrem de importantă cu reprezentanții Comisiei Europene (DG AGRI, DG COMP și DG TRADE) privind perspectivele pe termen lung pentru sectorul european al cărnii de vită.

Am intervenit în cadrul dezbaterii și am subliniat faptul că știm cu toții că fermierii români și europeni în general trebuie să se asocieze. Le-am transmis reprezentanților Comisiei Europene faptul că în momentul de față, în România, 1 kg de carne de vită se comercializează cu aproximativ 1,50 euro, în condițiile în care prețul de producție este undeva în jur de 2 euro. Din păcate, este o chestiune de timp, până când acest sector va dispărea. Mergând lucrurile de această manieră, cu siguranță nu vom avea de unde să vindem carne de vită pentru că fermierii își vor închide fermele. Din punctul meu de vedere, este necesar să oprim toate importurile de carne de vită pentru 1 an de zile în UE, astfel încât să dăm o șansă fermierilor din interiorul UE. Fermierii noștri dispar zi de zi, unul câte unul sau chiar mai mulți din păcate și, în scurt timp, vom consuma carne din afara UE care are serioase probleme de calitate.
Din nefericire, Comisia Europeană nu ne-a convins niciodată, pe noi, cei din Parlamentul European, că deține mecanisme suficiente care să verifice carnea care vine din zona Mercosur.