Concursul Tinerilor Fermieri- "Tânăr român, fermier european" revine!

PPEÎn calitate de europarlamentar, de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European și de membru al Grupului PPE din PE, îmi face o deosebită plăcere să anunț concursul devenit deja tradițional pentru tineri și anume „Tânăr român, fermier european!”.
Concursul, organizat cu sprijinul Grupului PPE, este dotat cu excursii la Parlamentul European de la Bruxelles în perioada 25-27 martie 2020 iar cel mai important lucru este faptul că unul dintre proiectele câștigătoare va participa și la Congresul Tinerilor Fermieri desfășurat de Grupul PPE la Bruxelles în perioada de mai sus.
Competiţia este deschisă pentru tinerii fermieri cu vârsta sub 40 de ani. Participanţii trebuie să transmită la adresa de e-mail europarlamentardanielbuda@gmail.com o prezentare de maximum 3 pagini a unui proiect agricol implementat de către ei, însoţit de poze şi/sau un film de prezentare a afacerii proprii din care să reiasă activitatea pe care o desfășoară.
Data limită de transmitere a proiectelor este 20 februarie.

Din cele proiectele câștigătoare, un proiect va fi susţinut de către un tânăr fermier şi în cadrul Congresului Tinerilor Fermieri, eveniment organizat de către Grupul PPE în perioada 25-27 martie, la Bruxelles, la una dintre cele 3 categorii:
1. Campionul digital în agricultură
2. Campionul sustenabilității mediului
3. Campionul produselor agricole

Rolul jucat de tinerii fermieri este esenţial pentru dezvoltarea sustenabilă a agriculturii. Tocmai de aceea, concursul „Tânăr român, fermier european!”, are ca scop sporirea vizibilității tinerilor fermieri care au ales să perfomeze în mediul rural din România şi identificarea activităţilor inovative, sustenabile şi cu o orientare corectă înspre piaţă precum și oferirea unui exemplu de bune practici pentru alți tineri care doresc să investească în agricultură. Aştept eventualele întrebări la adresa:
europarlamentardanielbuda@gmail.com.
Mult succes tuturor!