Conferința „Inovație pentru Agricultură Performantă” și Congresul anual „De la fermieri pentru fermieri”

PPEConferința „Inovație pentru Agricultură Performantă” și Congresul anual „De la fermieri pentru fermieri”, două evenimente de mare interes pentru fermierii români!

În cursul acestei zile, voi participa la Conferința Anuală a Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, la Palatul Parlamentului, având ca temă principală „Inovație pentru Agricultură Performantă” și la Congresul anual al Asociației Producătorilor de Porumb din România- „De la fermieri pentru fermieri”.

Conferința Anuală a Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă are ca temă principală „Inovație pentru Agricultură Performantă”, participând peste 1200 de fermieri. Printre vorbitori, vor fi reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Băncii Mondiale, membri din conducerea Copa-Cogeca, din Consiliul European al Tinerilor Agricultori, precum și ai fermierilor. Principalele subiecte dezbătute vor fi: Politica Agricolă Comună 2021-2027, agricultura digitală, schimbul de generații în afacerile agricole, managementul fermelor, asocierea. În cadrul acestei conferințe, voi prezenta perspectiva grupului PPE din Parlamentul European asupra măsurilor de reformă PAC și a Pactului Ecologic European.

În cadrul congresului „De la fermieri pentru fermieri” se vor dezbate subiecte de interes pentru fermieri, cum ar fi prioritățile agriculturii românești în perioada 2021-2027, politicile, tehnologiile agricole, organizarea de piață. Spre finalul evenimentului, se va decerna trofeul „Porumbul de aur”. La acest congres, vor lua cuvântul reprezentanți ai autorităților locale, Comisiei Europene, Băncii Mondiale, dar și fermieri și asociații de profil. Vă voi ține la curent cu privire la dezbaterile ce vor avea loc atât la Congresul anual al Asociației Producătorilor de Porumb din România- „De la fermieri pentru fermieri”, cât și la Conferința Anuală a Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă.