Creșterea păsărilor în aer liber la fel „ca în curtea bunicilor” poate fi o soluție complementară pentru consolidarea spațiului rural!

PPEZilele acestea, am avut o întâlnire la Parlamentul European de la Strasboug, cu reprezentantele Asociației Producătorilor de Păsări Rurale din Europa (ERPA), doamnele Marie Guyot, Juliette Protino și Melanie Lamanson. Asociația Producătorilor de Păsări Rurale din Europa (ERPA) a fost fondată în anul 2007 pentru apăra, susține și dezvolta producția de carne de pasăre în regim rustic din Uniunea Europeană, apăra metodele complexe precum și pe cele individuale de creștere, inclusiv creșterea păsărilor în gospodărie, reprezenta membrii în corpurile europene profesionale și publice, în particular în Comisia Europeană, dar și pentru a pune în aplicare orice acțiune de încurajare a producției și vânzarea de păsări de curte în concordanță cu normele europene din agricultură, economie și sănătate.

Creșterea păsărilor de curte este foarte diversă și variază în funcție de țară: creșterea păsărilor în gospodării, stocuri de păsări tinere vândute direct la fermieri sau pe piețe, păsări de curte vândute cu certificat național de calitate, sau crescute organic, rase de păsări de curte crescute în magazine organizate. Toate aceste tipuri de păsări de curte sunt crescute la scară largă, în conformitate cu normele de bunăstare a animalelor și sunt din rase rustice colorate cu ritm lent de creștere. La momentul actual, se pregătește un act delegat prin care să se standardizeze nivelurile de producție. Reprezentantele Asociației Producătorilor de Păsări Rurale din Europa mi-au transmis faptul că este important să se mențină regulile curente, iar statele membre să nu vină cu condiți suplimentare. Le-am asigurat de toată implicarea mea în Parlamentul European astfel încât creșterea păsărilor rurale să fie susținută prin măsuri concrete de instituțiile europene.