Cultivatorii de cartofi din România simt că nu mai au loc pe piață

Până în acest moment, culturile de cartofi din România sunt stabile. Chiar dacă valul de căldură nu este extrem de benefic pentru aceste culturi care, de asemenea, au nevoie de multe precipitații, totuși până în acest moment dezvoltarea plantei este în grafic. România este, conform Federației Naționale a Cartofului, cea mai mare consumatoare de cartofi din Europa (în medie 94 kg de cartof pe cap de locuitor). Fermierii totuși se simt deranjați de faptul că pe piețele din România ajung cartofi de o calitate precară, cartofi care în alte țări nu sunt căutați, astfel că ajung la un preț de 30 de euro tona, iar mai apoi sunt aduși și comercializați în țara noastră, determinând o concurență neloială față de producătorii români. Calitatea produselor românești începe să fie recunoscută și în afara granițelor Uniunii, iar acest lucru trebuie valorificat la cel mai înalt potențial.

Luând în considerare costurile de producție ale fermierilor români și nevoia lor de desfacere a mărfii inclusiv în România, ce măsuri propune Comisia pentru a diminua concurența neloială de pe piața cartofului?