Fermele de familie hrănesc în general comunitățile mici și, de asemenea, dau rezultate bune mai ales cele care livrează produse bio pe piață. Fermele de familie care produc alimente bio și le comercializează pe piață au șanse ridicate de a obține profit într-o perioadă în care oamenii se îndreaptă spre consumul de astfel de produse. Fermele de familie sunt benefice și pentru securizarea alimentației și pentru eradicarea sau, cel puțin, stagnarea sărăciei la nivelul comunităților restrânse. În plus, ele oferă și posibilități de angajare pentru zonele în care agricultura e singura formă de a produce venit. Pe lângă securitatea alimentară locală și dieta echilibrată pe care aceste ferme de familie le pot aduce ca și beneficiu comunităților din care fac parte, acestea au ca metode bazate pe bunele practici și stabilirea unei relații prietenoase cu mediul înconjurător și protejarea acestuia, dar și conservarea produselor autohtone sau tradiționale provenite din zona în care își desfășoară activitatea.

Ce măsuri consideră Comisia că ar putea fi aplicate pentru a încuraja astfel de ferme să se dezvolte sau să se înființeze la nivelul României și al Uniunii Europene?