Doamna Adina Vălean, propusă de Guvernul Orban pentru postul de comisar european pentru Transporturi, a primit aviz pozitiv!

PPEℹ️ Doamna Adina Vălean, propusă de Guvernul Ludovic Orban pentru postul de comisar european pentru Transporturi, a primit aviz pozitiv din partea Comisiei de Transporturi și Mediu a Parlamentului European cu 36 de voturi ”pentru”. Anterior, Adina Vălean a primit aviz pozitiv, în unanimitate, din partea Comisiei JURI a Parlamentului European și din partea Comisiilor pentru afaceri europene din Parlamentul României, cu 25 de voturi ”pentru” și trei abțineri.

ℹ️ Premierul Ludovic Orban: ”Împreună cu preşedintele Klaus Iohannis am făcut alegerea potrivită, am desemnat un candidat integru și competent ȋn persoana Adinei Vălean, care a confirmat ȋn toate Comisiile ȋn care a fost audiată.
Este în primul rând o victorie a României, întrucât, după repetatele rateuri ale Guvernului PSD-Dăncilă, care a făcut nominalizări complet nepotrivite, am reușit să obținem validarea noului comisar european, păstrând același portofoliu alocat țării noastre.
Asta ȋnseamnă responsabilitate faţă de România.
Felicitări şi succes, Adina Vălean!”

În septembrie, candidatul propus de Guvernul PSD, Rovana Plumb, nu a trecut testul Comisiei JURI. Al doilea candidat, Dan Nica, a fost respins de Ursula von der Leyen, președinta aleasă a Comisiei Europene. Al treilea candidat, Victor Negrescu, nu a fost acceptat pentru că Guvernul Viorica Dăncilă fusese demis prin moțiune de cenzură.