Domnule ministru Daea, nu vă jucați cu ajutoarele de stat. De regulă, când te joci cu focul, te arzi!

PPEPublicația Agrointeligența a dezvăluit planul mizerabil al ministrului Petre Daea, prin care acesta intenționează să aloce de la Ministerul Agriculturii suma de 93 de milioane de lei, sub forma ajutoarelor de stat către Casa de Comerț Agroalimentar ’’Unirea’’ de unde, mai apoi, ar urma să fie direcționate sume colosale spre structurile sociale care ar avea legătură cu propria familie. 

Aflat pe lista neagră a premierului Dăncilă, la un pas de a fi remaniat, domnul Daea se pregătește să dea un ultim tun de milioane de lei statului român, înainte de pensionarea din politica mare. Intenția domniei sale de a mări cu 93 de milioane de lei capitalul social al Societății Naționale Casa de Comerț Agroalimentar ’’Unirea’’, cu alte cuvinte de a genera o infuzie de capital din bani publici, a fost aspru criticată inclusiv de către reprezentanții Comisiei Europene, care au transmis faptul că România riscă sancțiuni și chiar un posibil infrigement aplicat de către instituția europeană.
Este incredibil cum, pentru domnul ministru Daea, normele naționale și europene sunt niște simple mofturi care pot fi încălcare în favoarea intereselor “de casă”, doar pentru a-și satisfice poftele, și anume direcționarea unor sume importante de la societatea Unirea în buzunarul odraslei.
Domnule ministru Daea, vă solicit public să renunțați la orice orice acțiune care s-ar putea circumscrie unei nerespectări a legislației naționale și europeane și care va genera pentru România sancțiuni drastice de la Comisia Europeană.
Nu fiți “cu ochelari de cal“ și uitați-vă bine la unii și la alții ce au pățit când s-au crezut atotștiutori.
După cum spuneam: nu vă jucați cu focul deoarece, în mod cert, vă veți arde!