Donald Tusk, noul președinte ales al Partidului Popular European!

PPEÎn această seară, în cadrul Congresului PPE de la Zagreb, Donald Tusk a fost ales noul președinte al celei mai mari familii politice europene, Grupul Partidul Popular European. Peste 2.000 de delegați din 40 de țări participă la Congresul PPE de la Zagreb, unde se decide conducerea celui mai puternic partid din Parlamentul European.

Donald Tusk, fost prim-ministru al Poloniei și președinte în exercițiu al Consiliului European este un promotor al valorilor europene, tema principală a mandatului său fiind unitatea: „un laitmotiv, o sarcină, aproape o obsesie pentru mine, de la bun început. Pentru Europa se impune protejarea valorilor noastre fundamentale: solidaritate, libertate, unitate împotriva amenințărilor la adresa UE și a unității sale provenite atât din interior, cât și din afară”, a precizat noul președinte al Grupului PPE.

Donald Tusk a ocupat în ultimii cinci ani unul dintre posturile-cheie în instituţiile europene, preşedinţia Consiliului European. În tot acest timp, a luptat pentru o Europă unită, solidară. Am încredere că Partidul Popular European va rămâne cea mai puternică forță politică în Europa, iar alături de Donald Tusk vom răspunde la nevoile cetățenilor europeni și vom continua consolidarea Uniunii Europene!