Dulcețurile din comerț cu aromă de fructe și carmin

Deși agricultorii le oferă românilor fructe și legume de calitate pentru a le asigura o hrană sănătoasă, comerțul abundă de gemuri și dulcețuri care au un conținut scăzut de fructe. În urma unui studiu realizat de Asociația pentru Protecția Consumatorilor, a reieșit că mai mult de jumătate dintre gemurile și dulcețurile analizate au o cantitate redusă de fructe, în jurul valorii de 30-40 %.

Reprezentanții Asociației pentru Protecția Consumatorilor atrag atenția asupra faptului că nu există nicio reglementare care să le impună producătorilor să folosească o cantitate minimă de fructe. Neexistând o asemenea condiție, producătorii profită de acest viciu legislativ și folosesc cantități mici de fructe și cantități mari de zahăr, zahărul fiind mai ieftin decât fructele. De asemenea, studiul a arătat faptul că, în unele gemuri din import, etichetele indicau prezența carminului și doar aromă de dude.

Care sunt instrumentele de care dispune Comisia în vederea impunerii unei cantități minime de fructe prezente în gemurile și dulcețurile din comerț, astfel încât să fie protejată sănătatea cetățenilor?