Europa, un loc de trai mai bun prin inițiativele UE pentru anul 2020!

PPEUE lucrează la o serie de noi propuneri legislative pentru o Europă mai dezvoltată, mai sigură și aproape de cetățeni. Iată principalele domenii de acțiune și inițativele aferente:

 Urgența climatică
Abordarea urgenței climatice este una dintre prioritățile UE. Comisia Europeană lucrează la un Pact ecologic pentru a face ca UE să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2050. Se estimează că vor exista propuneri cu privire la produsele alimentare durabile, bunuri mai durabile, pesticide, o strategie pentru biodiversitate pentru 2030, precum și planuri pentru reducerea emisiilor nocive provenite din aviație și transportul maritim.

 Bugetul pe termen lung al UE
Negocierile cu privire la bugetul UE pentru 2021-2027 vor continua. Parlamentul solicită mai mulți bani pentru combaterea schimbărilor climatice, stimularea inovației și protejarea frontierelor.

 Serviciile digitale
Comisia va lansa o propunere pentru un act privind serviciile digitale, precum și una privind inteligența artificială. Aceasta din urmă ar trebui să clarifice problemele legale și să contribuie la stimularea investițiilor pentru companiile care se ocupă inteligența artificială în Europa. Parlamentul va analiza riscul ca sistemele automate de luare a deciziilor să poată fi părtinitoare din cauza algoritmului utilizat.
 Sănătatea
La începutul anului, Comisia Europeană va prezenta un plan de acțiune pentru combaterea cancerului, care va fi examinat de Parlament.

 Extinderea
Discuțiile vor continua cu țările care doresc să adere la UE. Parlamentul solicită UE să lanseze discuții de aderare cu Albania și Macedonia de Nord, întrucât acestea îndeplinesc cerințele. Deputații vor dezbate și perspectivele aderării țărilor din Balcanii de Vest.

 Securitatea
Parlamentul și Consiliul negociază în prezent propuneri pentru combaterea diseminării conținutului terorist online. Sunt discutate și controalele temporare la frontieră în spațiul Schengen. În plus, Comisia trebuie să vină cu o propunere de securizare a frontierelor UE.