Execuția sistematică în masă a membrilor minorităților religioase de către ISIS

Genocidul, crimele împotriva umanității și crimele de război, indiferent de locul și de perioada în care sunt comise, nu trebuie lăsate nepedepsite, reprezentând o preocupare pentru structurile Uniunii de a combate aceste acte.

În ultimii ani, în cadrul campaniei sistematice de atacuri cu bombă împotriva bisericilor creștine din Irak, au fost atacate sau aruncate în aer 66 de biserici. De asemenea, un rezultat îngrijorător al execuției sistematice în masă a membrilor minorităților religioase de către ISIS se transpune în numărul semnificativ mai scăzut de creștini în Siria și Irak. Astfel, în Irak a fost înregistrată o scădere de la 1 400 000 în 2003 la aproximativ 300 000, iar în Siria de la 1,25 milioane în 2011 la numai 500 000 în prezent. Drept urmare, extremismul și persecutarea din prezent a creștinilor reprezintă un factor tot mai semnificativ în dezvoltarea fenomenului migrației în masă și a strămutării interne.

Este necesară recunoașterea dreptului inalienabil al tuturor minorităților religioase și etnice care trăiesc în Irak și Siria, de a putea să trăiască în condiții de egalitate și siguranță, precum și de a-și putea practica religia pe deplin și liber, motiv pentru care m-am exprimat în favoarea acestui raport.