Exploatarea potențialului cercetării și inovării în economia albastră de a genera locuri de muncă și creștere economică

Economia albastră reprezintă un ansamblu de activități economice legate de mări și oceane. În condițiile economice actuale orice alternativă la economia tradițională este benefică și poate contribui în mod benefic la dezvoltare.

Consider că în vederea dezvoltării economiei albastre este necesar să ne concetrăm pe o serie de activități economice care pot răspunde nevoilor actuale ale generațiilor prezente și viitoare.

Acest tip de economie trebuie să fie susținută de către Instituțiile Europene și de către Statele Membre deoarece ea poate reprezenta o șansă pentru dezvoltarea țărilor insulare, precum și a zonelor de coastă și ultraperiferice.

Am votat în favoarea Raportului referitor la potențialul cercetării și inovarii în economia albastră de a genera locuri de muncă și creștere economică deoarece investițiile sportite în inovare și cercetare în domeniul mărilor și oceanelor poate fi un instrument eficient pentru a spijini obiectivele de coeziune economică, socială și teritorială, conducând astfel la reducere diferențelor de dezvoltare dintre Statele Membre.