Fermierii au nevoie de un răspuns ferm cu privire la banii pe care se pot baza în perioada de tranziție!

PPEÎn cursul zilei de astăzi, a avut loc o dezbatere cu privire la disciplina financiară începând cu exercițiul financiar 2021 și Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 în ceea ce privește flexibilitatea între piloni în anul calendaristic 2020. Am intervenit în cadrul schimbului de opinii și am subliniat faptul că este extrem de important să venim cu un răspuns ferm astfel încât fermierii să știe pe ce bani se pot baza. Statele membre împreună cu Comisia Europeană trebuie să fie preocupate să ofere niște răspunsuri clare de îndată ce va fi posibil. Fermierii au nevoie de predictibilitate în vederea creionării planurilor de afaceri și de dezvoltare.

Norbert Lins, președintele Comisiei AGRI, a subliniat următoarele idei: „Propunerea mea este mai să nu mai depunem amendamente astfel încât procedura simplificată să fie derulată cât se poate de curând. Am primit din partea Consiliului informația că dacă am proceda astfel, Consiliul s-ar alătura cu aceeași procedură și ar adopta fără modificări.”

Elsi KATAINEN: „Susțin președintele Comisiei în acest demers pentru a desfășura lucrurile rapid și eficient. Este nevoie de o abordare armonizată mai ales că în 13 luni va afecta fermierii. Este vorba de prelungirea unui mecanism care funcționează foarte bine.”