Fiii Comunei Bonțida, un moment de celebrare a valorilor rurale autentice românești! La mulți ani, Bonțida!

PPEM-am bucurat să fiu prezent astăzi, în satul Răscruci, comuna Bonțida, alături de colegii mei din PNL Cluj, deputatul și vicepreședintele PNL Cluj, Sorin Moldovan, președintele OFL Cluj și consilierul local Cluj-Napoca, doamna Mihaela Suciu, consilierii județeni doamnele Ligia Pop, Gabriela Gîrboan și domnii Iuliu Sămărtean și Andro Marinel, la manifestările prilejuite de ziua acestei comune, ca semn de prețuire și respect atât față de administrația locală, condusă de colegul meu, primarul Emil Cărhaț, dar și în semn de respect și apreciere față de cetățenii deosebit de primitori de aici, din comună.

În cadrul evenimentului le-am transmis cetățenilor despre avantajele apartenenței la Uniunea Europeană, începând de la fondurile europene investite în infrastructură și până la subvențiile încasate de fermierii care practică agricultura. Comuna Bonțida este un exemplu de absorbție eficientă a fondurilor europene. Domnul primar Cărhaț, alături de echipa domniei sale, au accesat fonduri pentru construirea, reabilitarea și dotarea unor obiective de interes public, investiții care, în mod cert, au generat o creștere a calității vieții cetățenilor. Îl felicit pe domnul primar pentru felul în care gestionează proiectele comunei dar îi felicit și pe cetățeni pentru parteneriatul real cu domnul primar și echipa de consilieri locali.

Cu această ocazie le-am mulțumit cetățenilor pentru votul acordat Partidului Național Liberal cu ocazia alegerilor europarlamentare și le-am transmis faptul că în acest mandat, în calitate de membru al Parlamentul European și de membru al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, voi depune toate eforturile astfel încât fermierii români să se bucure de subvenții egale cu cele ale fermierilor din celelalte state ale UE dar și ca drepturile românilor să fie respectate oriunde în UE și în lume. Mai mult, PNL se va bate astfel încât fermierii să beneficieze de un sprijin mult mai mare din partea autorităților naționale care să îi protejeze de invazia produselor contrafăcute și de proastă calitate care se regăsesc din păcate pe piața românească. Noi, românii, trebuie să înțelegem că doar printr-o protecție mai mare a fermierilor avem garanția că vom putea să consumăm, pe termen lung, produse românești, naturale și sănătoase.

Îi mulțumesc și cu această ocazie domnului primar Emil Cărhaț pentru invitația de a fi astăzi prezent în mijlocul comunității din Bonțida și îl asigur de întregul meu sprijin și pe viitor! La mulți ani, Bonțida!