Fondurile europene, garanția inovării în România!

PPERomânia va beneficia de 2,5 milioane de euro, finanțare alocată de Comisia Europeană, pentru două proiecte de sprijinire a cooperării și inovării în regiunile și orașele României.

▶️ În cadrul primului proiect, experții Comisiei și ai Băncii Mondiale vor ajuta reședințele de județ din România să dezvolte legături mai strânse cu periferiile lor și să utilizeze finanțarea UE pentru proiecte care să aducă beneficii întregii zone urbane, nu numai centrului economic principal.

▶️ În cadrul celui de-al doilea proiect, un grup de experți va ajuta cele opt regiuni ale României să-și îmbunătățească capacitatea de inovare și să consolideze cooperarea dintre centrele de cercetare și întreprinderi în scopul dezvoltării de produse inovatoare pentru piață. Acest proiect este lansat în cadrul inițiativei „Catching up Regions”, care ajută regiunile cu venituri și creștere reduse să ajungă din urmă restul Uniunii Europene.

Proiectul se va concentra asupra sprijinirii orașelor în ceea ce privește dezvoltarea de proiecte comune în următoarele sectoare: transportul public, mediul înconjurător și economia circulară, digitalizarea, spiritul antreprenorial și educația. Grație acestor două proiecte, românii se vor bucura de servicii mai bune, mai inovative, iar decalajele dintre regiuni vor fi diminuate!