Guvernanții PSD compromit viitorul generațiilor actuale și următoare!

PPEEducația reprezintă victima sigură a guvernului PSD! În anul de grație 2019, în România funcționează încă peste 1.100 de unități de învățământ cu toalete necorespunzătoare. Începerea anului școlar evidențiază probleme grave cu care se confruntă școlile din România. Sute de mii de elevi vor fi nevoiți să înceapă anul școlar în condiții precare, nepotrivite pentru un mediu optim de învățare. Astfel, școlile în care acești elevi vor trebui să urmeze studiile au toaletele în curte și se află într-un stadiu avansat de degradare, existând un risc crescut de accidente.

Sub guvernarea PSD, educația nu a fost finanţată niciodată în mod corespunzător, iar fondurile europene alocate acestui domeniu stau neatinse. Încă mai avem şcoli cu toalete în fundul curţii, săli de clase ale căror tavane stau să cadă în capul elevilor, copii supradotaţi care nu sunt valorificaţi corespunzător şi lista poate continua. Nu se pune problema existenței unor laboratoare sau a unor spații de recreere conforme cu rigorile școlare. Aceste unități de învățământ nu îndeplinesc nici măcar standardele minime pentru a putea asigura un mediu potrivit pentru procesele de învățare.

Aceste neajunsuri nu fac doar ca imaginea sistemului de învățământ din România să fie una defavorabilă promovării educației, dar sunt și de natură a pune în pericol real siguranța și sănătatea elevilor care de astăzi au reluat cursurile. Voi adresa Comisiei Europene o întrebare, în care îi voi solicita să îmi transmită instrumentele de care dispune în vederea sprijinirii autorităților române pentru îmbunătățirea infrastructurii școlare. Vă voi reda răspunsul de îndată ce îl voi primi.