Guvernarea PSD-ALDE îngroapă generații întregi de români în datorii, în timp ce banii europeni rămân necheltuiți!

PPEGuvernul Dăncilă alege să îi îndatoreze pe români pentru următorii zeci de ani în condițiile în care țara noastră dispune de fonduri europene considerabile. BNR a anunțat într-un comunicat de presă faptul că datoria externă a României a crescut în primele 6 luni din 2019 cu 4,254 miliarde de euro. Datoria externă pe termen lung a însumat 70,361 miliarde de euro, la 30 iunie, în creştere cu 3,5% faţă de 31 decembrie 2018.

Sub actuala guvernare, datoria publică a crescut cu 3,219 miliarde euro în primele 6 luni, la 37,982 miliarde euro, iar contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 5,135 miliarde de euro, de la începutul anului, comparativ cu 3,717 miliarde de euro în perioada ianuarie – iunie 2018, în creştere cu 38,15%.

Incapacitatea acestei guvernări letargice de a absorbi banii puși pe masă de Comisia Europeană reprezintă un atentat la siguranța cetățenilor români și la bunăstarea acestora. Actualul Guvern dă cu piciorul miliardelor de euro de la Uniunea Europeană, îndatorând statul și așa împovărat. Împrumuturile masive făcute de guvernanți ar fi putut evitat prin atragerea fondurilor europene. În schimb, coaliția PSD-ALDE alege să îngroape generații întregi de români în datorii!