Guvernarea PSD-ALDE permite ca România să devină groapa de gunoi a Europei!

PPEExistența unor standarde duble pentru produsele comercializate în statele din Estul și Vestul Europei este de mult timp o realitate asumată. Studiile de specialitate au confirmat existența unei astfel de situații îngrijorătoare. Joia aceasta, la prezentarea bilanţului activităţii Ministerului Economiei, directorul Autorității Naționale pentru Protecţia Consumatorului, instituție ce se află în subordinea Guvernului, a declarat că a luat decizia de a nu trimite probe în cadrul studiului european de evaluare a diferenţelor privind compoziţia produselor alimentare. Acesta a invocat motivul neutralităţii în contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE.

Refuzul socialiștilor de a participa la acest studiu determină ca românii să nu știe exact care produse din România sunt identice cu cele din Franța sau Germania și care produse au o compoziție diferită și mai ales de ce. Românii trebuie să știe dacă compoziția diferită se datorează gustului diferit al românilor sau dacă se face rabat de la calitate.

Studii recente confirmă o incidență crescută a numărului de bolnavi de cancer în statele din Estul Europei comparativ cu celelalte state. Din păcate, alimentele slab calitativ provoacă apariția unor boli, de cele mai multe ori fatale pentru consumatori. Cu toate că guvernanții PSD-ALDE cunosc realitățile, aceștia refuză dreptul românilor de a se bucura de acces egal la bunuri de înaltă calitate pe piața unică în mod nediscriminatoriu. Guvernarea PSD-ALDE îmbolnăvește cetățenii și permite ca România să devină groapa de gunoi a Europei!