Guvernul PSD-ALDE a ajuns la apogeul prostiei și incompetenței!

PPEPremierul Viorica Dăncilă și ministrul Eugen Teodorovici sunt principalii vinovați de subdezvoltarea României! Proiectul de rectificare bugetară propus zilele acestea de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, este o jignire adusă dezvoltării României. Ministerele care ar trebui să realizeze cele mai importante proiecte de dezvoltare, mai precis Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Transporturilor, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat precum și ministerul Agriculturii vor beneficia, prin grija PSD-ALDE, de cele mai mari tăieri de fonduri la actuala rectificare bugetară. Astfel, Ministerul Educaţiei Naţionale pierde 1,03 miliarde lei, Ministerul Fondurilor Europene 681,9 milioane lei, iar cel al Cercetării 369,1 milioane lei. De asemenea, bugetul Ministerului Transporturilor va fi diminuat cu 128,8 milioane lei, cel al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat cu 243 milioane de lei și bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu 310,4 milioane de lei.

Probabil, peste noapte, doamna premier Dăncilă și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, au construit peste noapte sute de kilometri de autostradă iar românii nu mai sunt nevoiți, în secolul 21, să circule pe drumuri de pământ. Tot peste noapte, nivelul absorbției fondurilor europene pentru exercițiul financiar 2014-2020 a ajuns la cote maxime, și nu de 25% cât era în urmă cu câteva zile, altfel nu se explică decizia de a tăia fonduri consistente de la ministerul de resort. Incapacitatea Guvernului PSD-ALDE de a gestiona în mod corespunzător absorbția fondurilor europene este recunoscută nu doar la nivel național cât și la nivel european. Să primești peste 31 de miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru perioada 2014-2020 și să cheltui doar 25%, asta înseamnă să persiști în prostie și incompetență.

Guvernul PSD-ALDE nu este altceva decât un guvern mincinos și pomanagiu, care încurajează nemunca, un guvern antieuropean, fără viziune de dezvoltare și care își tratează românii ca și cetățeni de mâna a doua.

Doamnă premier Dăncilă, domnule ministru Teodorovici, prin acțiunile dumneavoastră trădați interesele reale ale României și nu meritați să mai ocupați aceste poziții. Nepăsarea față de poporul pe care vremelnic îl conduceți este un act grav care nu mai poate fi tolerat nici măcar de cei mai aprigi susținători ai dumneavoastră!