Guvernul PSD-ALDE intenționează să taie programul „laptele și cornul” pentru a acoperi deficitul generat de pomenile electorale!

PPEPremierul Viorica Dăncilă și ministrul Economiei, Eugen Teodorovici, au pus gând rău și programului național “laptele și cornul în școli”. Din disperarea imensă ce i-a cuprins din cauza deficitului bugetar generat de pomenile electorale, doamna premier și domnul ministru intenționează să renunțe la anumite măsuri care se referă la copii și elevi, începând cu programul “laptele și cornul” și continuând cu programul “primul ghiozdan”. 

Programul “laptele și cornul” este, fără îndoială, unul dintre cele mai apreciate și longevive proiecte naționale. Programul a fost inițiat în anul 2002 iar de atunci, peste 2 milioane de copii din grădinițe și școli, au beneficiat anual de o gustare în timpul programului educațional. Programul a contribuit la dezvoltarea obiceiurilor alimentare sănătoase în rândul copiilor. De asemenea, programul național de distribuire a laptelui și a cornului în școli reprezintă și un sprijin real pentru producătorii de lapte din România deoarece laptele distribuit reprezintă aproximativ 1/7 din producția națională.

Pentru anul școlar 2019-2020 România are la dispoziție de la Comisia Europeană aproape 18 milioane de Euro, din care 6,8 milioane Euro pentru “Programul de încurajare a consumului de fructe și legume în școli” și 10,8 milioane Euro pentru “Programul de distribuire a laptelui în școli”.�În total, la nivelul UE se alocă 145 de milioane Euro pentru fructe și legume și 105 milioane Euro pentru lapte și produse lactate.
În toate statele europene, acest program este un succes iar guvernele naționale utilizează fondurile europene puse la dispoziție în acest sens de Comisie. Doar în România, Guvernul PSD-ALDE dă cu picioarele milioanelor de euro și, dacă ar putea, ar diminua fondurile puse în dreptul României de către Comisie, astfel încât să nu mai trebuiască să depună vreun efort în a-i cheltui.

Doamnă Dăncilă, domnule Teodorovici, nu vă atingeți de acest program! Dacă acesta este unul de succes, asta înseamnă nu doar că trebuie să fie menținut, ba chiar trebuie să fie crescută eficiența lui prin diversificarea produselor, astfel încât să contribuie la cea mai bună utilizare a fondurilor publice și europene, la educația pentru sănătate a copiilor și pentru sprijinirea în continuare a industriei românești.
Din păcate, PSD-ALDE ne-a obișnuit deja să strice tot ceea ce guvernele anterioare au făcut bine. Acest sabotaj trebuie stopat urgent, pentru binele și interesul cetățenilor!