Importul în cazul produselor alimentare a crescut cu 7,9 % anul trecut

Din păcate, România a devenit o țară care exportă materie primă și importă tot mai multă hrană. Importurile au crescut cu 7,9 % anul trecut. Birocrația excesivă și lipsa de viziune a actualului guvern duc la falimentarea fermierilor și la golirea buzunarelor consumatorilor români.

Este inadmisibil ca, într-o țară considerată eminamente agrară, să se înregistreze importuri masive de produse alimentare. România este tot mai dependentă de produsele de carne, de legumele și de fructele din statele membre, în ciuda producției record pe care a avut-o. Patronatele din agricultură avertizează că infrastructura de depozitare cu atmosferă controlată a produselor agroalimentare poate menține cel mult 40 % din producția națională, iar restul se vinde imediat după recoltă sau se livrează la export. Din această cauză, în fiecare an, România importă masiv mâncare în perioada de iarnă și de primăvară.

Ce instrumente are Comisia la îndemână în vederea valorificării producției proprii și pentru descurajarea importurilor masive în statele membre?