Incidența cancerului în rândul agricultorilor

Din păcate, incidența cazurilor de cancer este din ce în ce mai crescută în rândul agricultorilor. Cauzele și tipurile acestei boli diferă, de la cancerul de piele cauzat de expunerea îndelungată la soare, până la cancerul pulmonar determinat de inhalarea diferitelor substanțe folosite la erbicidarea terenurilor.

De asemenea, este de menționat faptul că, în Uniunea Europeană, principala cauză a deceselor care au legătură cu locul de muncă este cancerul, iar, în România, a fost declarat că din cauza cancerului mor aproximativ 50 de mii de oameni anual.

Este imperios necesar să fie luate măsuri de conștientizare pentru cei care au ferme, indiferent dacă acestea din urmă sunt mici sau cu mai mulți angajați. Angajații trebuie să fie informați cu privire la cauzele apariției acestei boli la muncitorii din sectorul agricol, precum și la modalitățile în care aceștia pot fi protejați, feriți pe cât posibil de dezvoltarea unei astfel de boli necruțătoare.

Ce instrumente are Comisia la îndemână pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la incidența apariției cancerului în câmpul muncii ?