Instituțiile europene au nevoie de o infuzie de tineri profesioniști în toate domeniile!

PPEÎn aceste zile am avut plăcerea de a fi gazda unui grup de studenți sau, mai bine spus de studente, care excelează la învățătură, din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității „Babeș- Bolyai” Cluj-Napoca.

Le-am invitat la Bruxelles, în cadrul programului pus la dispoziție de Parlamentul European, tocmai pentru a veni în sprijinul lor în a cunoaște instituțiile europene și implicațiile deciziilor asupra vieții de zi cu zi a noastre, a tuturor, dar și de a aprecia asupra oportunităților de a lucra în cadrul acestor instituții.
Discuțiile s-au purtat despre problemele din cadrul Comisiei de Agricultură, a Comisiei de Dezvoltare Juridică și a Comisiei de Afaceri Juridice, în care activez și deciziile care se iau la acest nivel și care pot afecta pozitiv sau negativ țara noastră. De asemenea, le-am transmis studentelor faptul că în această perioadă agitată a istoriei europene, Parlamentul European reprezintă pilonul central al democrației la nivelul UE și forumul pentru democrație și dezbateri privind viitoarea politică a UE. Parlamentul European este totodată organismul prin care cetățenii se pot face auziți prin intermediul nostru, al europarlamentarilor, astfel încât interesele fundamentale să fie apărate la nivel european.
Le mulțumesc pentru discuțiile purtate, fiind convins ca în viitorul apropiat există perspective de a aprofunda și mai mult ce înseamnă instituțiile europene. Îmi doresc ca prin acest schimb de experiență, studenții care vin în contact cu realitățile de la Bruxelles să își deschidă orizontul asupra oportunității de a lucra în aceste instituții.
Parlamentul European are nevoie aici ca de aer de o infuzie de tinerețe, de oameni capabili care să îi gestioneze interesele.
Iar Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai are această capacitate de a pregăti viitorii funcționari europeni!