Risipa alimentelor

Studii recente arată că la nivelul Uniunii Europene se irosesc aproximativ 22 de milioane de tone de hrană pe an, în timp ce un număr de […]

Citeste tot...

Reconversia în viticultură

În cadrul Programului Național de Sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014-2018 au survenit modificări printr-un proiect de ordin al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale, care […]

Citeste tot...

Creșterea sprijinului pentru medicii veterinari

Medicina veterinară are un impact major pentru întreaga agricultură. Calitatea serviciilor, pregătirea cadrelor și comunicarea dintre medicii veterinari și autoritățile locale, naționale sau chiar internaționale influențează […]

Citeste tot...

Poluarea cauzată de aviația civilă

Emisiile toxice ale avioanelor declanșează boli respiratorii și cardiovasculare. Până recent se credea că emisiile avioanelor poluează strict zona pistelor de decolare sau aterizare. Un studiu […]

Citeste tot...

Consumul de produse locale

Studiile arată că majoritatea substanțelor nutritive din fructe și legume se formează pe parcursul procesului lor de coacere. În momentul în care fructele și legumele sunt […]

Citeste tot...

Absenteismul școlar în rândul comunităților rome

În România, 44 % din copiii de etnie romă cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani nu merg la școală, procentajul ridicându-se la 65 % în cazul […]

Citeste tot...

Strategia împotriva consumului de alcool

Potrivit statisticilor europene, consumul de alcool este cel mai periculos viciu după fumat în ceea ce privește efectele pe termen lung, acesta cauzând nu mai puțin […]

Citeste tot...

Scăderi masive ale producției culturilor agricole

Un ultim raport al Comisiei Europene arată faptul că în perioada 1 mai – 15 iunie a.c., deficitul de apă din România era îngrijorător. Cea mai […]

Citeste tot...

Riscul de faliment al fermelor de porci

Deși consumul de carne de porc este extrem de ridicat în România, numărul fermelor de porci din țară este în continuă scădere. Spre exemplu, în 2014 […]

Citeste tot...

Reducerea sacrificărilor de bovine în centrele specializate

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, în anul 2014 s-a înregistrat o creștere în ceea ce privește sacrificările de porcine, ovine, caprine și păsări […]

Citeste tot...

Reducerea drastică a suprafeței cultivate cu sfeclă de zahăr

În prezent, culturile de sfeclă de zahăr din țară ocupă 9,17 % din suprafața înregistrată în 1989, iar din cele 33 de fabrici de procesare au mai […]

Citeste tot...

Promovarea Agendei Digitale 2020

Una dintre axele tematice ale Agendei Digitale 2020 este de a îmbunătăți programarea digitală, competențele informatice și incluziunea. Unul dintre principalele obiective ale Uniunii Europene este […]

Citeste tot...

Producția de ulei de palmier

Cererea de ulei de palmier s-a intensificat începând cu anul 1970, ceea ce a dus în mod iremediabil la cultivarea pe scară largă. Astfel de plantații […]

Citeste tot...

Nivelul prețurilor din România

Nivelul prețurilor din România s-a situat la 54 % din media UE, potrivit datelor comunicate de Eurostat pentru anul 2014 referitor la costul relativ al mărfurilor și […]

Citeste tot...

Modernizarea parcului de utilaje agricole din România

Parcul de utilaje agricole din România suferă atât din cauza numărului mic de utilaje, cât și din cauza faptului că acestea sunt depășite din punct de […]

Citeste tot...

Lupta împotriva terorismului

În urma atacurilor teroriste petrecute în data de 26 iunie a.c. în orașul Sousse, Tunisia, doi tineri au ucis 39 de persoane pe plajele a două […]

Citeste tot...