Lipsa școlilor profesionale

Dispariția școlilor profesionale a adus România în situația în care pe piața muncii sunt numeroși ingineri și muncitori necalificați, dar se înregistrează un deficit de muncitori […]

Citeste tot...

Introducerea de noi rase de albine

Cercetătorii români își exprimă îngrijorarea în legătură cu introducerea unor noi rase de albine, situație în care încrucișările interrasiale sunt inevitabile și care are efecte nedorite. […]

Citeste tot...

Fondul funciar din România

O axă importantă pentru creșterea competitivității României în domeniul agriculturii o reprezintă „Fondul funciar”, pentru care specialiștii propun accelerarea înființării unui cadastru agricol generalizat și încurajarea […]

Citeste tot...

Energia regenerabilă în România

România deține unități de producție a energiei regenerabile cu o capacitate instalată de peste 4 500 MW, ceea ce echivalează cu aproape un sfert din totalul unităților. Majoritatea […]

Citeste tot...

Efectele prelungirii embargoului de către Rusia

Începând cu data de 24 iunie 2015, Rusia a decis să prelungească embargoul asupra importurilor de produse agroalimentare din UE, prelungirea aplicându-se pentru importurile de flori […]

Citeste tot...

Dispariția fabricilor de lapte din România

Cu toate că produsele lactate sunt extrem de căutate pe piața din România și din Uniunea Europeană, fabricile de lapte din România dispar treptat de pe […]

Citeste tot...

Dezvoltarea fermelor de familie

Fermele de familie hrănesc în general comunitățile mici și, de asemenea, dau rezultate bune mai ales cele care livrează produse bio pe piață. Fermele de familie […]

Citeste tot...

Creșterea producției interne de lapte și ouă

În România, în ultimul an producția de alimente a fost încadrată pe un trend ascendent, cel puțin în ceea ce privește producția alimentelor de proveniență animală. […]

Citeste tot...

Costurile ridicate ale efectelor poluării

Politicile energetice ale guvernelor din toată lumea ignoră efectele dezastruoase pe care producția de energie le are în materie de mediu, sănătate etc. Potrivit ultimului raport […]

Citeste tot...

Consumul scăzut de lapte în România

Laptele este unul dintre cele mai complexe alimente, având beneficii atât pentru sistemul osos, cât și pentru creier. Totuși, consumul de lapte în România este de […]

Citeste tot...

O limită legală privind acizii grași trans artificiali din produsele alimentare

Agenția pentru Alimentație și Medicamente din Statele Unite a dat industriei alimentare un termen de trei ani pentru a elimina acizii grași trans artificiali — care […]

Citeste tot...

Gard la granița dintre Ungaria și Serbia

Imigrația clandestină în Uniunea Europeană reprezintă fără îndoială, prin consecințele sale, o problemă care necesită o abordare riguroasă, eficientă, dar în același timp rațională. Ungaria a […]

Citeste tot...

Producția de mere din Europa

Amestecurile de pesticide folosite în producția de mere contaminează solurile și apele din Europa, într-o singură mostră fiind depistate până la 13 tipuri diferite de pesticide. […]

Citeste tot...

Întârzierea ajutoarelor pentru culturile afectate de secetă

Fermierii ale căror culturi sunt afectate de secetă își exprimă nemulțumirea în ceea ce privește perioada de alocare a despăgubirilor din partea statului. Astfel, aceștia nu […]

Citeste tot...

Productivitatea redusă a muncii

La nivelul Uniunii Europene, România este țara cu cel mai mare număr de angajați care prestează activități de birou (opt din zece angajați ai IMM-urilor românești […]

Citeste tot...

Producția energiei din surse regenerabile

Fiind un stat cu mare potențial agricol, România poate produce energie solară și eoliană ieftină, dar poate fi și unul dintre producătorii importanți de biogaz. În […]

Citeste tot...