Laptele care ajunge în centrele de procesare este din ce în ce mai puțin

Spre deosebire de anul trecut, anul acesta cantitatea de lapte colectat de la exploatațiile agricole și cea de la centrele de colectare a scăzut, fiind cu […]

Citeste tot...

Problema globalizării

Globalizarea este un fenomen care influențează mediul de securitate contemporan, atât în ceea ce privește noile riscuri și amenințări, cât și în cazul apariției diferitelor oportunități. […]

Citeste tot...

Populația României este în scădere

Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică, populația stabilă a României la 1 martie 2015 era estimată la 19 596 372, în scădere cu 32 851 față […]

Citeste tot...

Prețul petrolului alimentează riscul de revolte

Prăbușirea pieței petrolului ridică riscuri majore de securitate în țările a căror economie depinde într-o proporție mare de exportul petrolului. În urma cu un an, prețul […]

Citeste tot...

Salvarea cărnii de vită ar trebui să devină o prioritate

În urma embargoului impus de Rusia și a prețului redus al cărnii de porc, un număr foarte mare de ferme care cresc porcine ar fi ajuns […]

Citeste tot...

România a pierdut un sfert din totalul angajaților din industria textilă

În urma ascensiunii piețelor din Asia și a crizei financiare, s-a ajuns la restructurarea masivă a industriei textile și a producției de îmbrăcăminte și încălțăminte, în […]

Citeste tot...

Risipa alimentelor

Studii recente arată că la nivelul Uniunii Europene se irosesc aproximativ 22 de milioane de tone de hrană pe an, în timp ce un număr de […]

Citeste tot...

Reconversia în viticultură

În cadrul Programului Național de Sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014-2018 au survenit modificări printr-un proiect de ordin al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale, care […]

Citeste tot...

Creșterea sprijinului pentru medicii veterinari

Medicina veterinară are un impact major pentru întreaga agricultură. Calitatea serviciilor, pregătirea cadrelor și comunicarea dintre medicii veterinari și autoritățile locale, naționale sau chiar internaționale influențează […]

Citeste tot...

Poluarea cauzată de aviația civilă

Emisiile toxice ale avioanelor declanșează boli respiratorii și cardiovasculare. Până recent se credea că emisiile avioanelor poluează strict zona pistelor de decolare sau aterizare. Un studiu […]

Citeste tot...

Consumul de produse locale

Studiile arată că majoritatea substanțelor nutritive din fructe și legume se formează pe parcursul procesului lor de coacere. În momentul în care fructele și legumele sunt […]

Citeste tot...

Absenteismul școlar în rândul comunităților rome

În România, 44 % din copiii de etnie romă cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani nu merg la școală, procentajul ridicându-se la 65 % în cazul […]

Citeste tot...

Strategia împotriva consumului de alcool

Potrivit statisticilor europene, consumul de alcool este cel mai periculos viciu după fumat în ceea ce privește efectele pe termen lung, acesta cauzând nu mai puțin […]

Citeste tot...

Scăderi masive ale producției culturilor agricole

Un ultim raport al Comisiei Europene arată faptul că în perioada 1 mai – 15 iunie a.c., deficitul de apă din România era îngrijorător. Cea mai […]

Citeste tot...

Riscul de faliment al fermelor de porci

Deși consumul de carne de porc este extrem de ridicat în România, numărul fermelor de porci din țară este în continuă scădere. Spre exemplu, în 2014 […]

Citeste tot...

Reducerea sacrificărilor de bovine în centrele specializate

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, în anul 2014 s-a înregistrat o creștere în ceea ce privește sacrificările de porcine, ovine, caprine și păsări […]

Citeste tot...