100 de milioane de persoane sunt expuse sărăciei extreme ca urmare a crizei generate de COVID-19

Reprezentanții Băncii Mondiale avertizează că 100 de milioane de oameni vor fi împinși în „sărăcie extremă” și vor trăi cu mai puțin de 2 dolari pe […]

Citeste tot...

Amenințări la adresa securității alimentare a României

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în primele nouă luni ale anului trecut, deficitul comercial cu produse agroalimentare al României s-a cifrat la un miliard de euro, […]

Citeste tot...

200 de aeroporturi din Europa, în prag de insolvență

Consiliul Internațional al Aeroporturilor din regiunea Europa semnalează faptul că aproape 200 de aeroporturi din Europa se vor confrunta cu posibilitatea intrării în insolvență în următoarele […]

Citeste tot...

Evaluarea impactului Strategiei „De la fermă la consumator” și al Strategiei privind biodiversitatea

În mai 2020, Comisia a publicat Strategia „De la fermă la consumator” și Strategia privind biodiversitatea. Acestea includ obiective ambițioase care trebuie atinse până în 2030 […]

Citeste tot...

Tone de alimente sunt risipite și se alterează din cauza pandemiei de COVID-19

Risipa de mâncare de la nivel mondial s-a accentuat în contextul pandemiei de COVID-19. Laptele și ouăle sunt aruncate, strugurii putrezesc, iar porcii sunt îngropați. Foarte […]

Citeste tot...

Sute de milioane de oameni se îmbolnăvesc din cauza alimentelor neconforme

Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății avertizează că hrana nesigură este o amenințare pentru sănătatea umană, aceasta îmbolnăvind 600 de milioane de oameni anual. […]

Citeste tot...

Forța de muncă din România, puternic afectată de criza COVID-19

Potrivit informațiilor din Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, forța de muncă din România este printre cele mai afectate din Uniunea Europeană de criza COVID-19. Conform […]

Citeste tot...

Fermierii români exploatați în Germania

Organizația sindicală FAU Bonn din Germania semnalează modul necorespunzător în care sunt tratați muncitorii sezonieri români veniți în Germania să culeagă căpșuni. Organizația sindicală a arătat […]

Citeste tot...

Consumul excesiv de carne de pui

Puiul a fost considerat una dintre sursele principale de proteine, dar s-a constatat că puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar si cel ecologic, vândut pentru consum […]

Citeste tot...

Criză în industria zahărului

În anul 2019 industria zahărului din întreaga lume a intrat într-o criză istorică. Astfel, anul 2020 trebuia să fie un an al redresărilor pe această piață, […]

Citeste tot...

Toxicitatea cutiilor de conserve

Potrivit unui studiu recent al specialiștilor americani, alimentele ambalate în conserve, fie că este vorba de pește, pate de ficat ori carne, pot fi foarte nocive […]

Citeste tot...

Scăderea drastică a cererii interne de cartofi

În ultimii ani, cererea internă de cartofi s-a diminuat semnificativ, astfel că, între anii 2008 și 2018, consumul a scăzut cu o rată anuală de circa […]

Citeste tot...

Spații frigorifice insuficiente pentru mii de tone de alimente

Criza de spaţii frigorifice este o nouă dovadă a modului în care criza coronavirusului perturbă industria alimentară mondială. Această criză generează reducerea producţiei şi ar putea […]

Citeste tot...

Scenarii dramatice pentru industria alimentară din România

Reprezentanții Federației Romalimenta semnalează faptul că industria alimentară traversează o puternică criză, consumul fiind redus semnificativ. În această perioadă de pandemie, cetățenii au ales să consume […]

Citeste tot...

România, lovită de inundații

România se confruntă, după o lungă perioadă de secetă, cu ploi torențiale care durează deja de câteva săptămâni. Meteorologii au emis mai multe avertizări de cod […]

Citeste tot...

România importă carne de porc și pâine și exportă subvenții

România importă tot mai mult alimente. Pe primul loc la importurile de alimente pe care le face România regăsim carnea de porc, urmată de pâine și […]

Citeste tot...