Vulnerabilitățile piețelor energetice din Europa

Temperaturile scăzute înregistrate la începutul anului au generat varii probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu energie în Europa de Sud-Est. Ca reacție la condițiile meteorologice […]

Citeste tot...

Incidența cancerului în rândul agricultorilor

Din păcate, incidența cazurilor de cancer este din ce în ce mai crescută în rândul agricultorilor. Cauzele și tipurile acestei boli diferă, de la cancerul de […]

Citeste tot...

Recoltele de grâu amenințate de o tulpină agresivă

Recoltele de grâu din Europa și Africa de Nord se află într-un pericol real de distrugere din cauza extinderii unei boli cauzate de o tulpină agresivă. […]

Citeste tot...

Comerțul agricol mondial afectat de distrugerile generate de o specie de omidă

O specie de omizi, și anume omida Spodoptera frugiperda, ar putea avea un impact negativ asupra comerțului agricol mondial. Originară din America, aceasta se regăsește și […]

Citeste tot...

Ambalajele folosite pentru alimentele gata preparate afectează sănătatea consumatorilor

În urma unor studii realizate de cercetători americani, a fost semnalat faptul că ambalajele folosite pentru produsele de tip fast-food conțin substanțe dăunătoare pentru sănătatea indivizilor. […]

Citeste tot...

Comercializarea acelorași tipuri de produse, dar cu standarde de calitate diferite, în țările din vestul și estul Europei

În urma unui studiu recent demarat de autoritățile ungare, a fost semnalat faptul că marile companii comercializează aceleași tipuri de produse, sub aceleași branduri, dar la […]

Citeste tot...

Creșterea numărului de inundații în Europa

În ultimii 35 de ani, numărul inundațiilor înregistrate în Europa a crescut de două ori în timp ce la nivel global numărul inundațiilor a crescut de […]

Citeste tot...

Metode reprobabile prin care producătorii maschează zahărul din alimente

În recomandările Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la consumul de zahăr este specificat faptul că un adult ar trebui să consume o cantitate de cel […]

Citeste tot...

Fermieri obligați să dea înapoi subvențiile

În 2010, mulți fermieri au făcut cereri pentru subvenții de la APIA pentru a înființa culturi ecologice. Suma la care se așteptau ei era mult mai […]

Citeste tot...

Standarde scăzute în ceea ce privește cultivarea viței-de-vie

România se clasează pe poziția cinci la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește suprafața cultivată cu viță-de-vie și pe locul 11 în lume. Astfel, România […]

Citeste tot...

Impactul catastrofelor naturale

Catastrofele naturale au provocat pagube semnificative în anul 2016, an în care s-au înregistrat cele mai mari pierderi materiale din ultimii patru ani. Conform unui studiu […]

Citeste tot...

Munca în sectorul agricol are și riscuri, pe ele de ce nu le luăm în calcul

Ca în orice alt sector de pe piața muncii, și în sectorul agricol există pericole și accidente, fie că vorbim de munca pe câmp, unde se […]

Citeste tot...

Combaterea problemei legate de dispariția copiilor migranți în Europa

În ianuarie 2016, Europol a precizat că cel puțin 10 000 de copii migranți și refugiați au dispărut în Europa, o situație care rămâne neschimbată până […]

Citeste tot...

Riscurile pentru sănătate ale consumul de uleiuri vegetale, în special uleiul de palmier

Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (AESA) a ajuns recent la concluzia că există suficiente dovezi că esterii acizilor grași de glicidil – contaminanți formați în urma […]

Citeste tot...

Riscurile privind eliminarea subvențiilor pentru agricultura ecologică

În cadrul Adunării Generale a Organizației Europene a Proprietarilor de Terenuri, au fost dezbătute problemele din agricultura ecologică. Cea mai recurentă problemă din acest domeniu este […]

Citeste tot...

Discrepanța între numărul ridicat de oi din România și cantitatea de produse de pe piață

În prezent, există peste 14 milioane de oi în România, un număr considerabil mai mare decât cel din anii 2000. Cu toate acestea, doar 20% din […]

Citeste tot...