Eliminarea diferențelor majore în privința nivelului de trai al cetățenilor din UE

Bulgaria și România au avut în ultimii ani cel mai mic consum individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard […]

Citeste tot...

Susținerea crescătorilor de capre

Laptele și produsele din lapte de capră se comercializează foarte bine la export, în special laptele de capră medicinal, cel obținut de la capre hrănite doar […]

Citeste tot...

Problema centrelor de colectare a laptelui

Există o categorie a crescătorilor de animale care au un surplus de lapte, vor să-l vândă procesatorilor de lapte chiar și la prețuri mici însă nu […]

Citeste tot...

Problema polarizării micilor fermieri din România

Din cauza polarizării României, doar 2 % dintre fermieri exploatează 50 % din suprafața țării, iar restul de 98 % exploatează cealaltă jumătate. Acest fenomen are loc pentru că […]

Citeste tot...

Sămânța certificată românească de cartofi

Conform noului PNDR (program național de dezvoltare rurală), începând din anul 2018, fermierii vor fi condiționați să folosească doar sămânță certificată din România pentru obținerea sprijinului […]

Citeste tot...

Delta Dunării, vulnerabilă în fața schimbărilor climatice

Delta Dunării este vulnerabilă în fața schimbărilor climatice preconizate pentru următorul deceniu, iar o măsură ar fi refacerea zonelor umede, îndiguite în perioada comunistă. În prezent […]

Citeste tot...

Sindromul morții subite la puii broiler

Sindromul morții subite la puii broiler este întâlnit în prima lună de viață și evoluează asimptomatic cu o moarte fulgerătoare. Unul dintre factori este reprezentat de […]

Citeste tot...

Cartofii românești devin hrană pentru animale din cauza prețului mic

Producătorii de cartofi din România sunt nevoiți să își hrănească animalele cu recolta nevândută din anul 2014, chiar dacă aceștia au sperat că piața se va […]

Citeste tot...

Merele sunt fructele cu cele mai multe pesticide

În prezent există o tendință la nivel mondial ca oamenii să se hrănească sănătos, să mănânce produse organice și să evite substanțele chimice pentru producerea hranei. […]

Citeste tot...

Birocrația uriașă din sectorul agricol

Conform Legii 145/2014, începând cu luna mai 2015, comercializarea produselor agricole obținute în gospodăria proprie se face doar pe baza atestatului de producător. Acest atestat este […]

Citeste tot...

ADN-ul din culturile modificate genetic se transferă în corpul uman consumator

Potrivit unor noi cercetări, există dovezi clare care atestă faptul că fragmente de ADN de la anumite alimente care conțin transgene penetrează sistemul circulator sangvin printr-un […]

Citeste tot...

Crescătorii de porci solicită o nouă sesiune de depunere a dosarelor pentru Măsura 215

Crescătorii de porci sunt nemulțumiți de procedura de aprobare a Comisiei Europene a Măsurii 215, „Plăți privind bunăstarea animalelor”. Această măsură exceptează de la plată fermele […]

Citeste tot...

Plata ajutorului național tranzitoriu în sectorul vegetal

Suma totală alocată pentru ajutorul național tranzitoriu privind sectorul vegetal în 2014 este în cuantum total de 620 005 938 mii lei, această sumă fiind plătită […]

Citeste tot...

Prețul cărnii la raft crește în timp ce la fermieri se ieftinește

Românii sunt singurii cetățeni din Uniunea Europeană care au cumpărat, în a doua jumătate a anului trecut, carne mai scumpă decât în perioada similară a lui […]

Citeste tot...

Instrumente de managementul riscului în agricultură

La nivelul UE, instrumentele de managementul riscului în agricultură au cunoscut o evoluție diferită în funcție de opțiunile fiecărui stat membru. Compensațiile în urma calamităților naturale […]

Citeste tot...

Etichetarea obligatorie a originii cărnii

Parlamentul European a adoptat rezoluția privind etichetarea obligatorie a originii cărnii. În România, votul pozitiv a ridicat numeroase controverse, reprezentanții asociațiilor de profil sunt de părere […]

Citeste tot...