Românii, la coada clasamentului european în ce privește consumul de legume

Tendința românilor de a consuma din ce în ce mai puține legume s-a pronunțat în ultima perioadă. Conform datelor Eurostat, România se situează pe penultimul loc […]

Citeste tot...

Potențialul de securitate energetică rămâne nevalorificat

România are un potențial extrem de mare în ceea ce privește securitatea energetică, însă din păcate, acesta nu este fructificat. Experții din acest sector susțin faptul […]

Citeste tot...

Importurile de cereale în UE au înregistrat creșteri alarmante

Noile date publicate de Observatorul European al cerealelor indică statistici îngrijorătoare ale comerțului cu cereale din UE. Astfel, exporturile au scăzut cu 23%, în timp ce […]

Citeste tot...

Dulcețurile din comerț cu aromă de fructe și carmin

Deși agricultorii le oferă românilor fructe și legume de calitate pentru a le asigura o hrană sănătoasă, comerțul abundă de gemuri și dulcețuri care au un […]

Citeste tot...

România, pe primul loc la nivelul UE în ce privește procentul deceselor care ar fi putut fi evitate prin controale medicale

Din păcate, cultura prevenției din România încă nu este suficient de bine conturată și promovată de către autoritățile responsabile. Drept urmare, România s-a situat în 2016 […]

Citeste tot...

Un angajat susține 1,25 persoane inactive

Datele oficiale arată că România are 6,2 milioane de pensionari și persoane care beneficiază de ajutor social, persoane casnice sau aflate „în altă situație”. Asta înseamnă […]

Citeste tot...

Subfinanțarea educației

În anul de grație 2019, în România funcţionează încă peste 1 100 de unităţi de învăţământ cu toalete necorespunzătoare. Începerea anului școlar a evidențiat probleme grave cu […]

Citeste tot...

Bicicliștii și pietonii români, cei mai expuși accidentelor rutiere din toată Europa

România este pe primul loc în Uniunea Europeană și în ceea ce privește numărul bicicliştilor care au decedat în accidente rutiere raportat la totalul populaţiei, cu […]

Citeste tot...

Încălzirea globală, accelerată de tonele de alimente risipite anual

Conform unui raport recent al ONU, omenirea a deteriorat aproximativ un sfert din solul non-glaciar de pe planetă. Încălzirea globală a dus la creșterea intensității și […]

Citeste tot...

Scumpiri în lanț la alimentele de bază

Conform unui raport recent al Institutului Național de Statistică, prețurile la alimentele de bază au înregistrat, din nou, scumpiri semnificative. Astfel, prețurile la aceste alimente au […]

Citeste tot...

Din păcate, nici merele nu mai sunt ce au fost! Europenii, condamnați să consume mere cu un conținut ridicat de pesticide

Un raport al Greenpeace arată că producătorii de mere din mai multe țări europene folosesc cantități enorme de pesticide. Problema majoră o reprezintă fermierii care livrează […]

Citeste tot...

Rezultate slabe la producția industrială

Conform barometrului realizat de IRSOP şi SNSPA, anul acesta s-a înregistrat cel mai slab rezultat din ultimii cinci ani în ce privește producția industrială. Numărul angajaților […]

Citeste tot...

Laptele fermierilor români ajunge hrană pentru porci, în timp ce importurile de produse lactate cresc galopant

În primele cinci luni din acest an, exporturile României de alimente și animale vii în Uniunea Europeană au scăzut cu 1,5% comparativ cu aceeași perioadă din […]

Citeste tot...

Declinul demografic

Ultimele date furnizate de Eurostat arată că România înregistrează un declin demografic accentuat. Populaţia României a scăzut, doar într-un singur an, cu șase procente. Nici la […]

Citeste tot...

Fermierii români, responsabili de hrana noastră de calitate, câștigă lunar suma ridicolă de 48 de lei

Agricultorii români lucrează „25 din 24 de ore” pentru a ne oferi alimente sigure, de calitate și la prețuri accesibile. Din păcate, eforturile acestora nu sunt […]

Citeste tot...

Deficitul de personal calificat generează pierderi de miliarde de euro

Una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă antreprenorii români este lipsa personalului calificat. Peste jumătate dintre antreprenorii români semnalează faptul că deficitul de […]

Citeste tot...