Mecanizarea agriculturii în România — o necesitate reală

Două dintre cele mai importante obiective ale fermierilor care doresc să se mențină în zona performanței sunt cele de maximizare a producției și de reducere a […]

Citeste tot...

Majorarea prețurilor la accize are un impact negativ atât asupra industriei transporturilor, cât și asupra economiei

Pe parcursul ultimei săptămâni, prețul carburanților a înregistrat trei creșteri, scumpirea finală fiind de 20 de bani. Aceste majorări s-au produs pe fondul creșterii cotației barilului […]

Citeste tot...

Lipsa laboratoarelor pentru genotipizarea berbecilor pentru scrapie pune în pericol efectivele de ovine ale fermierilor români

Crescătorii români de oi se confruntă cu problema lipsei unui laborator pentru analize de genetică moleculară în vederea eradicării scrapiei. În România, au fost semnalate mai […]

Citeste tot...

Incidența ridicată a cazurilor de refuz al asistării nașterilor premature, în spitalele din România

România se poziționează pe primul loc la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește rata mortalității infantile. Cu toate acestea, situațiile în care medicii sunt nevoiți […]

Citeste tot...

Conflictul dintre retaileri și producătorii români

Marile hypermarketuri au început un război împotriva companiilor românești care nu plătesc furnizorii nici la 90 de zile, în timp ce Legea 321/2009 privind comercializarea produselor […]

Citeste tot...

Subiect: Asigurarea în domeniul agriculturii

Din păcate, România este printre ultimele țări din clasament în ceea ce privește asigurarea în domeniul agriculturii. Fermierii români consideră necesară crearea unui fond mutual care […]

Citeste tot...

Criza ouălor contaminate

Autoritățile din România au descoperit o tonă de gălbenuș de ou lichid contaminat cu fipronil, o substanță chimică cu toxicitate mare, care poate provoca tulburări neurologice […]

Citeste tot...

Îngrădirea drepturilor turiștilor români blocați la Lisabona nu poate rămâne fără reacție la nivel european

Cei 35 de turiști români care trebuiau să ajungă în data de 27 august din Lisabona în România au fost nevoiți să se confrunte cu aceeași problemă […]

Citeste tot...

Concentrații ridicate de Cesiu 137 în conservele de ton

În urma unui studiu realizat de Asociația Pro Consumatori, membră a Organizației Europene a Consumatorilor, a fost semnalat nivelul ridicat de Cesiu 137 din conservele de […]

Citeste tot...

Cheltuielile din România aferente educației sunt extrem de reduse în raport cu cele din statele europene

Conform datelor furnizate de Oficiul de Statistică al Uniunii Europene, România se clasează pe ultimele poziții la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește cheltuielile pe […]

Citeste tot...

Blocarea inexplicabilă a pieței israeliene de ovine și bovine românești

România se află în pragul de a pierde deschiderea către piața israeliană de ovine și bovine, acest lucru în condițiile în care, în anul 2016, din […]

Citeste tot...

Usturoiul românesc merge la export în timp ce noi importăm usturoi contaminat din China

România se află în situația în care importă usturoi din China în detrimentul producțiilor autohtone din cauza prețului mai scăzut al acestui aliment pe piața internă. […]

Citeste tot...

Sistemul deficitar al cooperativelor din România

Legea cooperativelor agricole a suferit diverse modificări în ultimii ani, cea mai importantă dintre acestea fiind realizată în anul 2016. Modificările au survenit ca urmare a […]

Citeste tot...

Schimbarea paradigmei în acordarea subvențiilor

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană produce consecințe inevitabile asupra structurii bugetului comunitar. Documentul de reflecție asupra viitorului finanțelor UE elaborat de către Comisia Europeană propune […]

Citeste tot...

Produse cu „etichetă curată”

„Clean Label” sau „eticheta curată” este un concept prezent în Europa de mai mulți ani, iar în ultima perioadă este în plină creștere grație cererii tot […]

Citeste tot...

Metode de aromare cu fum a cărnii comercializate în magazine

Majoritatea produselor din carne afumată care sunt comercializate în supermarketuri prezintă cel puțin două probleme. Astfel, de cele mai multe ori, carnea nu este afumată natural, […]

Citeste tot...